Be Change
Artikler

Our brain changes behavior, and our behavior changes our brain.

 

Effective leadership starts with neurons because when we understand that our thoughts, ideas, habits, and behavior impact productivity, we can see how neuroscience can help leaders be more effective and agile.

 

Having an insight into how our and other peoples’ brains work also enables a deeper understanding of employees and customers.

 

Here are 10 ways that neuroscience can help business leaders.

Menneskets hjerne har udviklet sig fra de første hvirveldyr, som opstod i naturen for mange millioner år siden, over fisk og padder, til primitive pattedyr, aberne, de tidlige homonoider for ca. 2 millioner år siden, frem til homo sapiens, som opstod for ca. 100.000 år siden.


Udviklingen til menneskehjerne er ikke foregået ved at hjernen er blevet genopfundet, hver gang den har fået en ny egenskab. Hver gang hjernen på denne lange evolutionære rejse har fået en ny egenskab, så er det sket ud fra det forhånd værende søms princip - ved at der er lagt et modul oven på grundpakken. Ikke blot fødes vi mennesker derfor med drifter, instinkter og funktioner i hjernen, som vi har tilfælles med stenaldermennesket.


Dele af vores nedarvede emotionelle biologi har endnu dybere evolutionære aner og disse medfødte drifter og instinkter er naturligvis slet ikke tilpasset livsbetingelserne i en moderne verden.

Menneskets ur biologiske emotionelle arv.

Måden at anskue den nøjagtige årsag til ADHD er i psykiatrien forældet, og medicin fremstår som den eneste ”kur”.


I denne artikel belyser jeg andre og vigtige faktorer, så som tilknytningstypernes forbindelse til ADHD-symptomer.

Genetik, neuro-biologi og miljø alle kan påvirke tilstedeværelsen af ADHD.


Faktisk kan vores miljø spille en større rolle i ADHD-udviklingen, end de fleste måske tror. For eksempel, hvordan vores omsorgspersoner reagerede på vores behov i løbet af vores formative år, kan have påvirket, om vi udtrykker ADHD-symptomer.

tilknytning og adhd
intuitiv coaching___serialized2
unsplash