Be Change
Om metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi -


Metakognitiv terapi er en struktureret psykologisk behandling, der specifikt retter sig mod dysfunktionelle metakognitive overbevisninger og processer.


I metakognitiv terapi arbejder terapeuter med klienter for at identificere og ændre problematiske metakognitive overbevisninger, såsom troen på, at bekymring er produktiv, eller at de ikke har kontrol over deres tanker.


Klienter lærer også teknikker til at frigøre sig fra overtænkning og overdreven selvfokus.


Metakognitiv terapi anvender specifikke teknikker som Attention Training Technique (ATT) og Acceptance And Commitment Therapy (ACT) til at vurdere og ændre metakognitive overbevisninger og tankemønstre.


Metakognitiv terapi har vist sig at være effektiv til behandling af forskellige psykologiske tilstande, herunder generaliseret angstlidelse, depression og posttraumatisk stresslidelse.

Fælles for metakognitiv coaching & terapi


Både metakognitiv coaching og metakognitiv terapi lægger vægt på at hjælpe mennesker med at få indsigt i deres tankeprocesser og udvikle mere adaptive måder at balancere deres tanker og følelser på.


Disse tilgange kan skræddersys til de specifikke behov og mål for den enkelte, der søger hjælp, og udføres typisk af uddannede fagfolk, såsom coaches eller terapeuter, der specialiserer sig i metakognition.